Tilbake
Fotograf: JaneW
Skriv ut

Hamsun Waits for us

Hva hadde skjedd hvis Knut Hamsun hadde møtt Tom Waits? De er to spesielle typer, i hver sin tid, på hvert sitt kontinent, og i hver sin kunstart. Men de har da overraskende mye til felles?

Knut Hamsun vokste opp på Hamarøy i Nordland. Tom Waits vokste opp i storbyen Pomona i California en generasjon senere. Mye skiller disse to, men det er kanskje enda mer som knytter dem sammen: Begge trives med hatt på hodet, begge er mer humoristiske enn man kanskje først skulle tro, og ikke minst er begge veldig opptatte av store temaer som er like aktuelle i dag: Det å føle seg fremmed i tilværelsen, å være rotløs og rastløst på leting etter lykken, å ville bort og ut, og å oppleve stor kjærlighet.

"Hamsun Waits for us" er en audio-visuell musikalsk forestilling med Ensemble blå og Torgeir Steinsland.

Læreplanmål

Bruk konserten til å forsterke arbeidet med følgende kompetansemål

Musikk, etter 10.årstrinn:

gjøre rede for hvordan musikk gjenspeiler trekk ved samfunnsutvikling og ungdomskultur og hvordan dette kan komme til uttrykk gjennom ulike former for rytmisk musikk, kunstmusikk og norsk, samisk og andre kulturers folkemusikk.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Ensemble Blå
  • Produsent: Steinar Pleim Johansen
  • I samarbeid med: Regi: Steinar Pleim Johansen
    Animasjon: Sebasitan Siggerud
    Komponist: Tormod Tvete Vik

Om kunstner / utøver / gruppe

Ensemble Blå er en klavertrio som til daglig er distriktsmusikere på Sortland. De spiller mest klassisk musikk, men nå kaster de seg ut i Tom Waits’ musikalske univers sammen med vokalist og gitarist Torgeir Steinsland.