Tilbake
Skriv ut

Film i Fauske Kino

Hva er din yndlingsfilm? Vet du hvorfor den er en favoritt? Stian Andre Olsen er lidenskapelig opptatt av film. Han deler gjerne sin filmglede med andre. Dagen starter med en kort innføring i hva som kan/bør være hovedingredienser i en god film. Elevene får konkrete oppgaver for hva de skal være på utkikk etter når de ser filmen;  klassikeren "Hugo Cabret" regissert av Martin Scorsese. Før og etter filmen gir Stian en kort innføring i filmhistorien og de jobber med filmforståelse.

For at kinosalen skal fungere godt som læringsarena, blir lærerne bedt spesielt om å være med 'å nullstille rommet' - se lærerveiledningen.

Lærerveiledning

Last ned:

10:00: Oppstart/introduksjon
10:15: Start film
12:15: Pause (15-20 min)
12:35: Filmhistorie/ filmforståelse
13:35: Avslutt

Ca 13:40:Retur til skolene

DETTE MÅ LÆRERNE TENKE PÅ FØR ARRANGEMENTET:
- Vanlig matpause for elevene er midt i filmen. Elevene/foreldre bør informeres om dette slik at matpakken de har med kan spises i kinomørket. En drikkeflaske med vann er anbefalt.
- I pausen bør alle elevene få litt frisk luft. Kanskje kan lærerne gå en FYSAKrunde i gaten med klassene i stedet for å slippe dem fri i bybildet?
- Popkorn-maskinen og godterimaskinen i kinoen blir slått av, men vi kan ikke slå av cola-automatene. Dette til info.
- Klassene fra de forskjellige skolene setter seg samlet. Den første klassen som kommer begynner å fylle opp setene nærmest lerretet og læreren/lærerne som følger sitter sammen med dem. Da får vi fylt opp raskt og lærerne kan ha bedre oversikt om det mangler noen etter pausen. Kjekt om elevene vet dette før de kommer så man slipper å miste tid til diskusjon i oppstarten.
- Fint om elevene kan få i lekse å tenke gjennom hva som er deres yndlingsfilm (kjekt om lærerne også gjør det)

Vi ses i kinomørket!  Hilsen Stian


Film: HUGO CABRET(USA 2011) Regi: Martin Scorsese. (7års aldersgrense i Norge, 2 timer)

Ansvarlig for opplegg: Stian André Olsen

Hugo Cabret handler om den foreldreløse gutten Hugo som er både klokkepasser, urmaker og tyv. Han bor i et stort klokketårn på en jernbanestasjon i Paris og passer på de gigantiske urverkene der. Etter en tid dør hans alkoholiserte onkel, så Hugo blir helt alene. Hans evne til å overleve kommer helt an på hvor anonym han klarer å gjøre seg som klokkepasser. Hugo stjeler mat og andre ting. En dag treffer han en eksentrisk jente (Isabelle) med den enda mer eksentriske bestefaren hennes. (Bestefar) Pappa George driver en liten leketøysbutikk på jernbanestasjonen. Det viser seg at Pappa George er den (i virkeligheten) kjente, men glemte filmskaperen George Méliès. Han var den store filmpioneren som fant opp filmtriks og laget magi i de aller første filmfortellingene som ble laget rundt 1896. Hugo Cabret handler også mye om et barns ensomhet, drømmer, melankoli og fantasi og hvordan Hugo går fra å være en betrakter av livet rundt seg – til å delta i det.

http://www.filmweb.no/skolekino/incoming/article1012340.ece#trailerPosition


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Fauske
  • Kunstnere/grupper: Stian A. Olsen