Tilbake
Fauske kulturskole
Fauske kulturskole
Fauske kulturskole
Skriv ut

Teater på timeplanen (Cecilie Aurora Karlsen)

Teater på timeplanen - improvisasjonsøvelser og teatersport

Teatersport er en konkurranse i improvisert teater utviklet av Keith Johnstone. Teaterformen kom til Norge rundt 1980 og Norsk Teaterråd arrangerer i samarbeid med Norsk Amatørteaterforbund årlig NM i Teatersport.

I teatersport tar publikum gjerne aktivt del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises. Skuespillerne som er med fremfører scener ut fra visse føringer som blir lagt – alt fra begrensinger i tid og rom, til for eksempel at man må bytte følelser, snakke på rim, synge, ikke bruke bokstaven S, snakke «tullespråk» eller at man ikke kan snakke uten å ha kroppskontakt. Fellesnevneren er at alt improviseres, det vil si at skuespillerne må skape scenene der og da - uten manus.

I tillegg til å være en underholdende kunstform, er teatersport en utbredt form for skuespillertrening. Gjennom å trene teatersport øver skuespilleren seg opp til å ta sjanser, uttrykke følelser spontant, hjelpe medspillerne, ikke blokkere og å gå rett til poenget. Dette gjør teatersport/improteater til en fin metode å jobbe med også i klasserommet for å gi elevene en innføring i teater og skuespill, samtidig som de øver på å stå foran andre og ta ordet. I tillegg er den lekpregede metoden gøy både for de som deltar og de som ser på.

Elevene skal gjennom «Teater på timeplanen» gjøre teatersport- og improvisasjonsøvelser sammen og med hverandre som publikum, under ledelse av teaterlærer.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Fauske
  • Kunstnere/grupper: Cecilie Aurora Karlsen
  • Produsent: Cecilie Aurora Karlsen